Solcellspaneler –
en smart investering

Går du i tankarna att producera din egen el? Då kan solcellspaneler vara rätt val för dig. Med solcellspaneler kan du minska din elförbrukning och göra din plånbok gladare. Låt vårt team på Wagners Elektriska installera dina solcellspaneler på ett tryggt och professionellt sätt.

Varför bör man installera solceller?

Solceller kan hjälpa dig att minska dina energikostnader och spara pengar i det långa loppet. Dessutom kan du dra nytta av olika statliga och lokala incitament som erbjuds för att stödja installation av solceller. Med en solcellsinstallation och montering från Wagners Elektriska kan du öka ditt fastighetsvärde och samtidigt som du minimerar din klimatpåverkan.

Oavsett vilket typ av hushåll du bor i kan vi hjälpa dig att installera solcellspaneler. Vi har vana att installera el i bostads- och hyresrätter, villor, småhus, radhus och övriga fastigheter med förutsättningarna för att använda solcellsel.

Hur installeras solceller?

Våra elektriker kommer att arbeta med dig för att bestämma den bästa placeringen och installationen av dina solcellspaneler, för att säkerställa optimal prestanda och energibesparing. 

Vi installerar endast solcellssystem som är av högsta kvalitet, vilket säkerställer att ditt system är pålitligt och effektivt under hela dess livslängd. Det är dessvärre vanligt att vi stöter på installationer som inte gått riktigt rätt till, och vi får då uppdraget att rätta till felen. 

Genom att vända dig till oss på Wagners Elektriska kan du vara säker på att dina solceller installeras på ett korrekt sätt från början så att du sedan kan njuta av din solcellsel utan krångel.

Så går installationen av solcellspaneler till:

Wagners Elektriska är med dig hela vägen – från första kontakt till färdig installation. Vi ser till att det blir rätt från början och erbjuder en mängd olika tjänster för installation av solceller, bland annat:

  • Utvärdering av fastighetens lämplighet för solceller
  • Design och planering av ditt solcellssystem
  • Installation av solceller och dess komponenter
  • Systemoptimering och underhåll
Wagners Elektriska installerar el i en industrilokal i Skåne

Trygg och professionell service – från beställning till färdig installation.

Genom att investera i solenergi kan du spara pengar på din elräkning samtidigt som du minskar din klimatpåverkan. Vår erfarna elektrikerfirma har över 50 års erfarenhet i branschen och hjälper dig gärna med hela processen från rådgivning till installation och driftsättning. Kontakta oss idag för en offert på solcellspaneler och ta steget mot ett mer hållbart liv!

1. Kontakta oss

Kontakta oss och beskriv dina önskemål kring installation av solcellspaneler i din fastighet.

2. Konsultation och planering

Vi återkommer inom 24 timmar och bestämmer ett datum som passar för dig att vi genomför installationen.

3. Vi utför installationen

Vi åker ut till din fastighet och installerar solcellsystemet. Du får en faktura skickad till dig efter avslutat arbete.

UPPTÄCK VÅRA ANDRA TJÄNSTER

Utforska fler
av våra tjänster

Bertil Wagner inspekterar elskåp hos en kund i Skåne

Hushåll

Oavsett vad ditt nästa projekt är bör du ta det säkra före det osäkra när du ska hantera elen i ditt hem. Kontakta Wagners Elektriska i dag för säker och professionella elinstallationer.​

Wagners Elektriska installerar laddbox för elbil utanför kundens villa i Malmö

Laddboxar

Visst är det skönt när elbilden är fulladdad? Med en laddbox till hemmet kan du vara säker på att din elbil alltid är redo för nästa åktur. Effektivisera din vardag och spara tid genom att låta Wagners Elektriska installera en laddbox som är både säker och energieffektiv.

Kund testar att fjärrstyra sitt hem med den nya fastighetsautomatiseringen

KNX

Fastighetsautomatisering gör det möjligt att fjärrstyra delar av sitt hem eller kontor. Genom att installera ett KNX-system kan du göra ditt hem smartare och göra livet både enklare och mer effektivt. Styr allt från belysning och övervakning till markiser och värmen från din mobil när du automatiserar din fastighet.

Kund testar nytt säkerhetssystem med inbrottslarm

Inbrottsalarm

Vi erbjuder installation av en mängd olika säkerhetssystem för bostäder och företag. Våra tjänster kan bidra till att skydda ditt hem eller företag mot inbrott och brand, samt öka säkerheten med kodlås, porttelefoner och kameror.

Wagners Elektriska utför elarbeten på ett kontor i Skåne.

Industri & Kontor

Säker och pålitlig elförsörjning är avgörande för i princip alla verksamheter. Våra elektriker har omfattande erfarenhet av att installera elektriska system för företag i olika branscher med olika förutsättningar. ​

VANLIGT STÄLLDA FRÅGOR

Vill du veta mer om hur installation
av solceller fungerar?

Ta del av frågorna och svaren nedan.
Undrar du över något mer? Tveka inte – kontakta oss i dag.

Storleken på solcellspanelerna är vanligtvis ca 1,8 kvadratmeter, men det finns ingen gräns för hur många paneler man kan använda. Allting beror på dina behov och förutsättningar. Genom att kontakta oss kan vi ge dig råd om vilken mängd som passar bäst för just din bostad eller lokal.

Solstrålningen påverkar produktionen av solenergi, eftesom energin produceras när solstrålarna träffar solcellspanelen. För att öka produktionen av solenergi är det bäst att installera solceller på platser med hög solinstrålning och lägre temperaturer, till exempel på tak eller markytor med fri tillgång till solljus och bra ventilation. Det är också viktigt att solceller placeras på rätt vinkel för att maximera mängden solstrålning de kan fånga. 

Vi har stor erfarenhet av att installera solcellspaneler som ger bäst energiavkastning då vi tar både placering och effektivitet i beaktning. Hör av dig till oss om du är intresserad av att installera solceller eller om du vill veta hur du kan öka effektiviteten i dina befintliga paneler.

 

Ja, vanligtvis går det bra att sälja ett överskott av producerad solcellsel till sitt elbolag. När du genererar el genom solceller klassas du som mikroproducent och du har då möjligheten att sälja ditt överskott. Kontakta ditt elbolag för att ta reda på hur du kan sälja din el. Wagners Elektriska kan hjälpa dig att effektivisera din solcellsel. Kontakta oss om du vill utforska möjligheterna att generera ett överskott av din solcellsel.

Taken som är enklast att installera solcellspaneler på är de som är gjorda av betongplattor eller plåt, men det går även att installera paneler på andra material. Övriga tak kan dock vara i behov av speciella monteringsmetoder. Är du intresserad av solceller bör du höra av dig till oss, så kan vi hjälpa dig med en anpassad lösning.

Enligt nuvarande standard varar en solcellspanel i ca 30 år. De finns en möjlighet att de varar längre än så, upp till 50 år, men då förminskas ofta elproduktionen i takt med panelens nedgång på grund av slitage och förbrukning. Vi levererar alltid de mest moderna lösningarna för dig som vill installera eller byta ut dina solcellspaneler. Hör av dig till oss om du söker efter solcellspaneler som kan generera el åt dig i flera decennier. 

Nyfiken på att börja producera din egen el?

Spara pengar, minimera klimatpåverkan och öka fastighetsvärdet.
Ja, fördelarna med att installera solcellspaneler är många. Nyfiken på solceller? Kontakt oss i dag och ta första steget mot en smart investering.